20 ianuarie 2010

Azi dimineata

Ma trezesc de dimineata, primul lucru care il fac este sa vad pe geam daca s-a schimbat ceva, observ ca este mai mult alb si oameni care nu-i vad la anumita ora matinala, vorbesc aici de cei care au fost nevoiti sa se dea jos din pat mai devreme pentru a da zapada jos dupa masina.

Imi fac in minte calculul cat de frig este afara si cu ce trebuie sa ma imbrac, dupa care imi urmez regulile de dimineata (spalat, bautul cafelei, ce imi trebuie pentru la servici etc. - stiti voi).

Ies afara din casa si urmez acelasi drum zi de zi catre servici. Ce mi-a atras atentia repede blocajul din intersectia unde stau, nu era suficient ca era un ambuteiaj dar trebuia sa isi faca prezenta "domnii politisti" care scot capul pe geam si intre 10 injuraturi de mama tuturor mai strecoara cateva indicatii pentru buna derulare a circulatiei. "Bun, zic. Hai ca e bine!". Imi continuu drumul si tot trecand pe langa parcarile in care unii isi dau zapada jos, altii se chinuie sa tina masina pornita apasand regulat pe acceleratie, il aud pe unul pe fundal "Tine-o asa! Pana se incalzeste". Imi zic "Domne ce-ti este si cu iarna asta!".
Merg in continuare pe strada, ma opresc brusc la o intersectia cu o strada care da direct in bulevard doarece a tipat cineva la mine:"La o parte!". Zaresc o masina pe avarii iesind dupa strada mai sus amintita care avea in componenta un sofer cu 2 insi rosii in obraji in spate ce impingeau de zor la ea. Respect ordinul dat si astept sa treaca.
Pe langa parcari se repeta acelasi miscari de dat zapata dar cu alte personaje si alte masini. In timpul mersului un gand ma loveste "Uite ce inseamna a doua casa pentru unii". Aud niste tipi care vin din sens contrar pozitie mele de mers "Nu o scoate, nu are cauciucuri de iarna.", vad un sofer chinuindu-se sa scoata masina din parcare printre micile gramezi facute de vecinii lui in parcare, ma proptesc in masina pentru a da o mana de ajutor si comentez in gand:"Asta a fost si lenes.", nu isi dadu-se nici macar zapada dupa masina ci doar s-a folosit de stergatoare pentru a avea vizibilitate, iese intr-un final din parcare, ma saluta ridicand dintr-o mana si pleaca. Ma intorc la loc pe "banda mea" de mers pe jos. Mai vad oameni executand aceeasi operatie care am facut-o eu acum cateva secunde, impingand la alta masina care patina, ma amuz si incep sa fredonez:

6 comentarii:

Dya Zeppam spunea...

Inteleg ca tu nu ai avut zapada pe masina... Iarna la romani. Iesea o panza in mainile lui Grigorescu, mama-mama...

Cristi Brătescu spunea...

De doua zile n-am scos masina la plimbare. Nici eu n-am cauciucuri de iarna. :D Pe de alta parte, e mai placut sa am timp sa contemplu iarna si zarva din jur, nemaifiind eu insumi implicat in toata agitatia strazii.

molie spunea...

nea iancule, atata zarva este dimineata mai ales iarna. pe mine ma amuza :)

@cristi: e mai placut sa privesti :)

Dya Zeppam spunea...

Asta presupune sa o iei de dimineata la sanatoasa. Poate fi si zona diferita dar se pare ca eu cam pierd din agitatia asta, dupa 8.30 incui locuinta...

GMX spunea...

Si la noi a nins toata ziua, dar degeaba, zapada nu vrea sa se prindă. Poate mâine...:)

molie spunea...

dar si cand se va prinde .... sa te tii!